Nemoku.lt » Biologija » Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės

Aprašymas

Turinys:
Lentelės
Įvadas
1. Augalinės kilmės atliekų rūšys ir jų panaudojimas
1.1. Grūdų perdirbimo atliekos
1.2. Alaus gamybos atliekos
1.3. Cukraus gamybos atliekos
1.4. Daržovių ir vaisių gamybos atliekos
1.5. Alkoholio, bioetanolio ir biodyzelinio kuro gamybos atliekos
2.Augalinės kilmės atliekų cheminė sudėtis
Išvados
Literatūra

ĮVADAS
Organinių atliekų susidarymas yra nuolatinis ir natūralus procesas.Žemės ūkio produktų perdirbimo procese atsiranda netinkamų vartojimui žaliavų, o mitybos grandinėje lieka nepanaudoto ar sugedusio maisto ir pašarų.Pagrindiniai organinių atliekų perdirbimo tikslai – mažinti deponuojamų atliekų kiekį, siekiant sumažinti pavojų žmonių sveikatai ir įtaką aplinkos taršai; gaminti naudingus produktus ir kiek įmanoma juos panaudoti.Augalinės kilmės atliekos –vaisių ir daržovių perdirbimo atliekos, grūdų perdirbimo atliekos (kepimo ir konditerijos atliekos), spirito, alaus, cukraus, aliejaus gamybos atliekos. Didžiausi kiekiai augalinių atliekų susidaro alkoholio ir bioetanolio, biodyzelino, cukraus, grūdų perdirbimo ir alaus gamyboje, mažiau – perdirbant ir sandėliuojant vaisius bei daržoves.
Darbo objektas:augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimas.
Darbo tikslas: išanalizuoti augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybes.
Uždaviniai:
• Aptarti augalinės kilmės atliekų rūšis ir jų panaudojimo galimybes;
• Apžvelgti augalinės kilmės atliekų sudėtį;


Detalės

Nr.:1281
Paskelbta:2013-12-12
Vardas:Kristina
Kategorija:Biologija
Tipas:Referatas
Failo tipas:docx (Microsoft Word)
Lankytojų vertinimas:

Komentarai


Komentuoti gali tik prisijungę vartotojai!